Veel scholen zijn de afgelopen jaren bezig geweest met de AVG-wet. Er is al flink aan de weg getimmerd, maar er moet vaak ook nog veel gebeuren; het maken van protocollen, afspraken met medewerkers, verwerkingsovereenkomsten en nog veel meer.

Een klacht die ons veelvuldig ter oren komt is dat het regelmatig fout gaat als er ‘weer eens’ een USB-stick verloren is. Wat stond er ook alweer allemaal op? Hebben we nu een zogenoemd datalek? Sommige scholen hebben een verbod op USB-sticks, maar dat is in de praktijk moeilijk te handhaven.

De Cloud of lokale serveropslag zijn voor de hand liggende manieren voor beveiligde opslag en toch lopen er nog veel medewerkers met een USB-stick rond. Waarom?

“Het is lekker makkelijk en snel te gebruiken.”

“Ik wil niet de hele tijd inloggen.”

“Het netwerk is traag of het ligt weer eens plat.”

Het doorbreken hiervan is een lastige klus. Maar wij hebben een goedkope, veilige en makkelijke (tussen)oplossing!

Geef uw medewerkers een USB-stick met pincode erop! Niks softwarematigs of moeilijke installaties. De gebruiker hoeft slechts een zelfgekozen pincode in te voeren om de USB-stick te ontgrendelen. Simpel en doeltreffend.

De pincode voer je rechtstreeks op de USB-stick in. Binnen 30 seconden na intoetsen stop je de stick in de computer en kan deze gebruikt worden zoals je gewend bent.

Zodra de USB-stick uit de computer wordt gehaald, is deze direct weer gelockt en is de pincode weer nodig.

De gebruiker kan de pincode zelf instellen en veranderen wanneer het nodig is. Als de code tien keer fout wordt ingevoerd, wordt deze gewist en zijn de bestanden niet meer terug te halen (Win-winsituatie: ÉN de gegevens kunnen nooit open op straat terecht komen ÉN het is een goede manier om medewerkers bewust te maken van het opslaan van bestanden op een plek waar back-ups worden gemaakt.)

  • Uw school zet een volgende stap met het veilig werken van gegevens
  • De medewerkers worden bewust gemaakt van de ‘gevaren’, maar niet beperkt in hun mogelijkheden

Wij bieden u deze 16GB USB-stick met pincode aan voor een scherpe prijs bij aantal vanaf 50 stuks, inclusief bedrukking van uw eigen logo.
Neem contact op voor meer informatie.

De sticks kunnen bedrukt worden met uw eigen logo in zeefdruk of lasergravering.

Giftbox, keycords en sleutelhangers zijn ook leverbaar.

Vraag vrijblijvend een offerte aan via offerte@riverdo.nl. Als u meteen een logo mee stuurt ontvangt u een virtuele proefdruk bij de offerte.

Specificaties